Si pe Emil Boc ministru Justitiei. „Am prea multe lucruri de facut ca sa comentez ce spune domnul Nastase", a replicat Monica Macovei. Boc zice ca e o gluma.

Adrian Nastase, a declarat ieri, pentru MEDIAFAX, ca tine de evidenta faptul ca se pregateste o anumita schimbare in conducerea Ministerului Justitiei, luindu-se in calcul, potrivit informatiilor sale, numirea Monicai Macovei ca procuror gene-ral si a lui Emil Boc ca ministru.

„Daca informatiile mele sint corecte, se pregateste numirea doamnei Macovei ca procuror general si a domnului Boc ca mi-nistru al Justitiei", a precizat Adrian Nastase.

Presedintele Camerei Deputatilor a afirmat ca, in conformitate cu acest scenariu, Emil Boc urmeaza sa renunte la functia de primar al Clujului si ar veni sa conduca PD din Bucuresti, dar sub comanda presedintelui Traian Basescu.Adrian Nastase a mentionat ca aceasta situatie ar conduce la declansarea de alegeri anticipate in municipiul Cluj.

Boc: „Scenarii fanteziste"

„Multumesc domnului Adrian Nastase ca este preocupat de destinul meu politic, dar aceste afirmatii nu au legatura cu realitatea. Probabil ca, fiind in opozitie, Adrian Nastase are timp pentru scenarii fanteziste", a declarat ieri, de la Cluj, Emil Boc.

Liderul PD a mai spus ca ramine primarul municipiului Cluj-Napoca, functie incompatibila cu oricare alta in administratia publica. Boc a adaugat ca Nastase ar trebui sa pastreze astfel de „glume" pentru 1 aprilie. Contactat de „Cotidianul", vicepresedintele PD Ioan Oltean a apreciat declaratia lui Adrian Nastase drept „o diversiune marca PSD", lansata cu intirziere.

„Nu ascund faptul ca au existat in partid discutii pe aceasta tema, insa Emil Boc nu a acceptat o asemenea solutie", spune Oltean. Si colegul sau de partid, de asemenea vicepresedinte, Romeo Raicu, a infirmat ca o astfel de decizie s-ar fi luat in cadrul partidului.

Nici colegii nu-l cred pe Nastase

In conducerea PSD, parerile sint impartite fata de scenariul avansat de Adrian Nastase. Unul dintre vicepresedintii PSD, din afara aripii Nastase, confirma spusele presedintelui Camerei Deputatilor. Acesta invoca o confirmare primita de la „unul din oamenii de la virful PD". Pe de alta parte, un alt lider al PSD spune ca scenariul lui Nastase „este o diversiune".

Acesta sustine ca un astfel de plan exista, dar nu e valabil pentru aceasta perioada. „Planul a fost elaborat inaintea Congresului PD de asta-vara, cind pentru postul de presedinte al partidului era antrenat Adriean Videanu". Liderul grupului de la Cluj, vicepresedintele PSD Ioan Rus, a refuzat sa faca aprecieri fata de scenariul lui Nastase. „Nu vreau sa comentez aceste supozitii", ne-a declarat Ioan Rus.

Nastase, lovit sub centura de un zvon

Surse din PNL ne-au declarat ca doi lideri ai partidului (printre ei nu se afla premierul Tariceanu) si un fruntas PD au inceput negocieri cu Mircea Geoana pentru deblocarea dezbaterilor la regulamentele celor doua Camere.

„Cred ca de marti se va intra intr-un climat normal de dezbateri. Cel putin la Camera. Am informatii ca, la un anumit nivel al partidului, si cineva din PD negociaza cu Mircea Geoana. El si anturajul sau solicita sa nu fortam anticipatele, si in contrapartida se angajeaza sa-i linisteasca pe deputatii PSD si sa se mearga snur la regulament.

Lui Geoana ii este teama ca la nivelul conducerii Aliantei si a Coalitiei se va considera ca neindeplinit punctul din ultimul protocol, care prevede solutia anticipatelor daca nu se atinge obiectivul schimbarii presedintilor Camerei", ne-a declarat sursa citata. De aceste negocieri stiu foarte putini fruntasi ai PNL si PD.

Nu, de la Cotroceni

Dupa cum ne-au declarat surse de la Cotroceni, dorinta de inlocuire a Monicai Macovei poate fi, cel mult, dorinta PSD, avind in vedere laudele pe care ministrul Justitiei le-a primit recent din partea Comisiei Europene pentru reforma reala pe care a demarat-o in acest domeniu.

In opinia surselor indicate, e greu de crezut ca seful statului va fi de acord cu schimbarea Monicai Macovei atita timp cit el a declarat intotdeauna ca o sustine pentru functia de ministru al Justitiei si atita timp cit apreciaza, in continuare, randamentul si eficienta ei.