Toate federatiile sindicale din domeniul feroviar, in afara de Federatia Mecanicilor de Locomotiva (FML), au incheiat contractul colectiv de munca cu societatile CFR, potrivit unor surse din cadrul Ministerului Transporturilor. Feroviarii au primit un numar de 15 tichete de masa incepand cu data de 1 octombrie si imbunatatirea conditiilor de munca.

In ceea ce priveste majorarea veniturilor salariale, sindicatele nu au primit nimic din partea administratiei, doar consimtamantul ca in decursul primului trimestru din 2006, dupa aprobarea bugetelor societatilor feroviare de catre executiv, dar nu mai tarziu de 31 martie, sa aiba loc noi negocieri privind o posibila majorare a salariilor.

"Noi nu am putut semna contractul colectiv de munca. Am contestat la Directia de munca si vom solicita o intalnire cu ministrul muncii, Gheorghe Barbu", ne-a declarat vicepresedintele FML, Iulian Mantescu, precizand ca ce au obtinut acum este mai putin decat au primit inainte de declansarea grevei din luna iunie.

Potrivit surselor citate, negocierile s-au desfasurat in decursul zilei de miercuri, 28 septembrie, si au durat pana dupa miezul noptii, batalia dandu-se pe favorurile primite de reprezentantii sindicatelor. "S-au tocmit toata noaptea pe masini si telefoane mobile", ne-a precizat vicepresedintele FML.

Precizam ca in urma cu aproximativ doua luni, printr-un ordin emis de ministrul transporturilor, sindicalistilor le-au fost ridicate sau suspendate masinile si mobilele primite in timpul mandatului ministrului Miron Mitrea.