Incepand de azi, 30 septembrie, echipei Cotidianul i se alatura Traian Ungureanu - voce a societatii civile romanesti, cu un timbru inconfundabil. Perceput in Romania a fi un ziarist incisiv si independent, cel mai cunoscut si apreciat redactor al sectiei romane a radio BBC, Traian Ungureanu a contribuit substantial la consolidarea peisajului media din Romania.

„Traian Ungureanu are calitatea de a merge pana in profunzimea lucrurilor, de a exprima un punct de vedere, uneori extrem de subiectiv, intr-un ambalaj extrem de atragator. Este cel mai bun ziarist de limba romana, un gazetar stralucitor care ofera intotdeauna o perspectiva lucida asupra intamplarilor si fenomenelor.

Mi-a fost coleg si model la BBC sectia Romana" – Carol Sebastian, Redactor Sef Cotidianul

Traian Ungureanu va ocupa functia de Senior Editor la Cotidianul si va publica saptamanal comentarii politice. In Cotidianul de azi, puteti citi „Legea anarhiei obstesti". „Presedintele Basescu a cerut romanilor sa nu mai dea spaga, cu incepere de miercuri, 28 septembrie 2005, orele 00.00. Romanii vor continua sa dea spaga si sa ia spaga.

Datele si orele fixe nu au trecere in istoria romanilor." – crede Traian Ungureanu.

Cititi comentariul integral in pagina 19 a Cotidianului, sau pe site, la adresa http://www.cotidianul.ro/index.php?id=2230&art=4100

Vladimir Tismaneanu, eseist proeminent, expert in politica lumii contemporane, in special pentru Europa Centrala si de Est, va semna, in fiecare vineri, comentariul principal de la pagina „Comentatori si analisti" a Cotidianului.

Profesor de stiinte politice la University of Maryland, College Park, SUA, director al Center for the Study of Post-Communist Societies al aceleiasi universitati si editorul revistei East European Politics and Societies, Vladimir Tismaneanu este unul dintre romanii cititi, studiati si admirati dincolo de ceea ce reprezinta valoarea lor (supra)nationala, indiferent de apartenenta cetateneasca, fie ea americana sau franceza.

Vladimir Tismaneanu deschide seria comentariilor saptamanale din Cotidianul cu „Raymond Aron si victoria luciditatii": „Tin sa marturisesc de la bun inceput ca am fost si ramin indatorat modelului de rationalism lucid, remarcabil intruchipat de Raymond Aron, ilustrul sociolog francez nascut in 1905, in urma cu o suta de ani.

Imi amintesc cu melancolie de momentele cind, dupa aride seminare de materialism istoric ori socialism stiintific, descopeream lumea de adevaruri atit de limpede formulate de Aron.„

Puteti citi textul integral in ziar, la pagina 18, sau pe site-ul Cotidianul, la adresa http://www.cotidianul.ro/index.php?id=2230&art=4101 .