In perioada iunie 2004 - iunie 2005, posesorii romani de carduri Visa au realizat, in medie, aproximativ doua tranzactii de plata prin card la comercianti, la o valoare medie a unei tranzactii de 87 USD, potrivit Visa International.

Daca la aceste tranzactii adaugam retragerile de numerar de la ATM, rezulta ca numarul mediu de tranzactii intr-un an, pe un card Visa emis in Romania, este de 19.

Potrivit statisticilor Visa, cardurile Visa din Romania au cea mai mare medie de utilizare fata de alte tari din regiune precum Bulgaria, Serbia sau Croatia.

De asemenea, cardurile romanesti inregistreaza si cel mai mare rulaj mediu anual, valoarea fiind de 1.315 USD. 6,6% din acest rulaj reprezinta cumparaturile la comercianti, fata de 29,2% la bulgari, 21,9% la sarbi, 18,6% la croati.

Aceasta situatie este urmarea faptului ca aproape 90% din cardurile Visa din Romania sunt carduri Visa Electron, carduri care sunt utilizate la cumparaturi doar intr-o proportie de 4-5% din totalul tranzactiilor cu aceste produse.