Comisia Europeana si Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului au avizat un nou contract finantat prin Facilitatea ISPA, pentru supervizarea lucrarilor de reabilitare a sectiunii Drobeta Turnu Severin - Lugoj pe DN 6.

Contractul vizeaza supervizarea executiei lucrarilor de reabilitare a sectiunii Drobeta Turnu Severin - Lugoj pe Drumul National 6, in principal prin controlul calitatii, aprobarea platilor contractorului si management de contract.

Lucrarile vor fi executate in cadrul celor patru contracte semnate pe 29 august 2005, in valoare totala de peste 62 milioane de Euro, care au ca obiect imbunatatirea conditiilor de transport si cresterea sigurantei circulatiei.

Obiectivul global al tuturor contractelor este aducerea la standarde europene a acestui drum national, parte importanta a Coridorului Trans-European IV, ramura sudica (E 70).

Cu o valoare totala de 8.699.756 Euro, contractul a fost atribuit prin licitatie internationala restransa consortiului german format din DIWI Consult International GmbH, Ramboll Danmark A/S si IC Consulenten Ziviltecniker GesmbH. Durata sa de implementare este de 78 de luni.

Contractul a primit finantare in proportie de 75% de la Comisia Europeana, prin programul ISPA, diferenta de 25% fiind acoperita de catre Guvernul Romaniei, de la bugetul de stat. Beneficiarul final este Compania Nationala Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A.