Vineri au intrat in vigoare noile norme privind conditiile cerute romanilor plecarea in strainatate. Potrivit acestora, suma impusa la iesirea din tara s-a redus considerabil, dar aparut reglementari noi.

Ministerul Administratiei si Internelor sustine ca acestea faciliteaza libera circulatie, in timp ce reprezentanti din turism considera ca numarul mare de documente solicitate la granita va conduce la aglomeratie.

La plecarea in strainatate trebuie sa stiti ca au aparut noi reglementari privind documentele care trebuie prezentate la frontiera.

La granita se cere: pasaport, asigurare medicala, cartea verde a masinii, bilet de calatorie dus-intors sau voucher sau confirmare de rezervare sau invitatie, documente care justifica scopul si conditiile sederii.

Pe langa toate aceste documente trebuie sa mai aveti bani, ce-i drept mai putini decat vi se cereau inainte - 150 euro pentru transport, 30 euro/zi pentru cel putin 5 zile, pentru statele Uniunii Europene, sau 20 euro/zi pentru cel putin 5 zile, pentru tarile foste socialiste.

Pentru informatii suplimentare sunt disponibile numerele de telefon 959 in judetul unde este frontiera sau 9590 in Bucuresti.