Aflat vineri la emisiunea lui Carol Sebastian, "Guerrilla Raport", fostul presedinte al liberalilor, Valeriu Stoica, a aratat ca in ultimele 9 luni PNL nu a avut decat o singura initiativa "tactica", aceea de a-l impinge pe Tariceanu in conflincte permanente cu Basescu.

Resorturile acestei atitudini ale premierului au fost enumerate de Stoica astfel: consilierii, oamenii din conducerea PNL si grupurile de interese.

In ceea ce priveste guvernarea, Stoica s-a referit la imaginea pe care o are Alianta in ochii oamenilor: coruptia a ramas la fel ca in timpul guvernarii PSD, ba chiar a crescut ("Mi-a spus un cetatean referindu-se la o primarie de sector din Bucuresti, << Domne, astia au triplat spagile fata de cum era la PSD inainte>>") iar reprezentantii guvernarii sint vazuti ca fiind mai putin "priceputi" decat cei de dinainte.

Valeriu Stoica a apreciat "luciditatea " presedintelui Basescu din declaratia potrivit careia s-a pierdut momentul potrivit organizarii alegerilor anticipate si a apreciat ca "PNL este principalul vinovat" pentru acest lucru. "S-au temut sa nu fie schimbat Tariceanu, sa nu vina Stolojan. Din cauza unor interese de grup a fost sacrificat interesul national."

Fostul lider al liberalilor s-a referit si la apropierea intre Partidul Conservator si PNL. El a apreciat ca este putin probabil partidul lui Dan Voiculescu sa fuzioneze cu liberalii, scopul real al acestuia fiind legitimarea lui europeana prin intrarea in familia liberala europeana. Daca asa stau lucrurile, atunci "domnul Tariceanu a fost pacalit".