Obisnuiti cu alerte meteo pe cate 20 de judete, cu inundatii si sinistrati, cu injuraturile din parlament si de la emisiunile de divertisment, nu prea mai stim sa reactionam la vestile bune. Faptul ca vicecomisarul european, Franco Frattini, ne-a apreciat fratern progresele din Justitie si Interne exprimandu-si speranta ca amanarea integrarii "nu e necesara" - aproape ca ne-a descumpanit.

Cum adica? Sa ratam o asemenea ratare? PSD a anuntat imediat o motiune chiar impotriva justitiei iar justitia insasi, prin procurorul general Ilie Botos, a iesit la atac rastindu-se la "spectrul politic" si cerandu-i sa inceteze presiunile politice - de care pe vremea PSD nu s-a plans niciodata.

Dl Botos a dat si un exemplu: liberalul Ujeniuc, cercetat intr-unul din cele 22 de cazuri de "mare coruptie", il acuza ca filtreaza plangerea PNL impotriva dlui Nastase. Ce surpriza! Cine-ar fi crezut ca anonimul Ujeniuc e in primii 22 de mari corupti? Iata ca de cum l-a criticat pe dl Botos, a intrat rapid in top rechin 25.

Probabil ca spectrul destituirii l-a facut si pe dl Botos sa se inroleze in marele razboi de aparare a functiilor pe care-l duce PSD pana dincolo de hotare. Conform dlui Basescu, "PSD desfasoara o teribila campanie pentru a bloca accesul Romaniei la UE in 2007".

Imediat, dl Geoana a cerut probe si s-a aratat "infricosat" de declaratiile "antioccidentale si" ale dlui Basescu oferindu-i un imprumut "din gena mea de diplomat". Care gena? Caci dl Geoana si-a luat gena de diplomat dupa revolutie, conform ordinului de repatizare, asemeni celorlalti genitori ai tranzitiei.

De altfel, gena de diplomat l-a si tradat pe dl Geoana care nu conteneste sa sustina ca nu vom intra in UE decat in 2009. Dl Nastase recunoaste ca de dragul scaunului sau a apelat si la PES si a mobilizat socialismul impotriva Romaniei. N-ar fi prima data.

La randul sau, dl Basescu si-a negat orice greseala: "stiu ce spun si ce fac, mai ales in politica externa" (golden scart!) si a decretat: "sunt perfect!". Daca i-ar fi placut jazz-ul mai mult decat dansurile tiganesti, presedintele ar fi stiut ca nimeni nu e perfect si ca asemenea declaratii nu se fac nici macar la Ciresica daramite in public.

Ulterior, la TVR (la "Profesionistii" dnei Eugenia Voda), presedintele ne-a informat ca vom trai bine "dupa un an, doi de la intrarea in UE". A uitat un zero. Probabil ca vom trai bine dupa 10-20 de ani in UE dar nici atunci nu vom afla cat ne-a costat rapirea din Irak: "niciodata!". Nu se stie.

Caci nici cuvantul "niciodata" nu e de rostit in politica - numai corbii il spun in Poe-zie - chiar daca presedintele sustine ca nu se teme de nimic. Ei, bine, de dragul Romaniei, ar trebui sa se teama de Dumnezeu.