Mircea Geoana si Adrian Nastase se contrazic din nou, de data aceasta pe tema distantei dintre congresele PSD. In timp ce Geoana flutura ipoteza congreselor la patru ani, Nastase sustine ca un nou Congres va avea loc in 2007, asa cum s-a stabilit conform statului partidului. Totodata, el infirma ca ar fi avut o intelegere cu Ion Iliescu, care sa consfinteasca varianta mandatului de doi ani.

Mircea Geoana a lansat o discutie privind modificarea intervalului de organizare a Congresului pentru alegerea conducerii partidului, de la doi ani la patru ani, sau dupa un ciclu electoral. El a explicat ca este contraproductiva organizarea unor alegeri interne inaintea scrutinului parlamentar.

"Acest model cu congrese la doi ani de zile a fost o solutie, un compromis, intr-o ipoteza care nu s-a confirmat la Congres. A fost o intelegere intre Ion Iliescu si Adrian Nastase in care, un congres la doi ani de zile ar fi permis, probabil, lui Adrian Nastase sa preia sefia partidului dupa doi ani de zile in care domnul Iliescu ar fi fost ales", a spus presedintele PSD.