Primul-ministru a semnat, ieri, eliberarea din functie si inlocuirea directorului Directiei Generale de Informatii a Apararii (DGIA), din cadrul Ministerului Apararii Nationale. Astfel, potrivit deciziei lui Calin Popescu Tariceanu, Gheorghe Rotaru a fost schimbat de la conducerea DGIA. In locul acestuia a fost numit primul adjunct al DGIA, generalul Gheorghe Sergiu-Tudor Medar.

Se confirma, astfel, dorinta sefului statului, Traian Basescu, vehiculata nu o data in mass-media, de a-l numi in functia de sef al serviciilor secrete ale MapN pe Medar, care este un apropiat al sefului statului.

Totusi, experienta acumulata de generalul Georghe Sergiu-Tudor Medar in calitate de atasat militar la Washington a reprezentat un argument important in numirea acestuia la conducerea DGIA.

Numirea lui Medar intervine in contextul disputelor politice privind proiectul de infiintare a Comunitatii Nationale de Informatii (CNI).

Faptul ca premierul Calin Popescu Tariceanu l-a numit pe omul lui Basescu in fruntea Directiei Generale de Informatii din cadrul MApN intareste ideea ca s-a ajuns la un armistitiu intre cei doi si ca proiectata Comunitate de Informatii are mari sanse sa fie pusa sub umbrela Palatului Cotroceni.