Adunarea Creditorilor de la UREX Rovinari nu a aprobat, luni, vanzarea uzinei de reparatii catre firma Succes Nic Com a omului de afaceri Nicolae Sarcina, a declarat corespondentului Mediafax reprezentantul administratorului judiciar, Mariana Somnea.

Aceasta a afirmat ca Ministerul Finantelor nu a fost de acord cu suma de 75 de miliarde de lei vechi, oferita de firma respectiva pentru uzina din Rovinari, pentru ca reprezinta mai putin de un sfert din valoarea de 294 de miliarde la care a fost evaluata uzina. Datoriile pe care Finantele le au de recuperat de la UREX sunt de circa 900 de miliarde de lei vechi.

Pretul de 75 de miliarde a fost obtinut in urma mai multor negocieri directe pe care Somnea le-a purtat cu firma lui Nicolae Sarcina, dar si cu o firma a fostului subprefect de Gorj Eugen Valceanu.

Cel din urma s-a retras de la licitatie in momentul in care s-a ajuns la valoarea respectiva, mentionand ca, la un pret mai mare, poate fi construita o uzina noua la standardele mileniului trei.

Adunarea Creditorilor se va intalni din nou pentru a stabili data reluarii licitatiei de vanzare a UREX.