Iar a plouat torential (duminica), Bucurestiul s-a inecat din nou iar primarul general ne-a lamurit ca "e o chestiune de presiune si debite" care nu se poate rezolva "mai devreme de 10-12 ani". Mersi! Asta stiam si noi.

Se pare ca toate problemele Capitalei (si ale tarii) - canalizare, infrastructura, poluare, locuinte, circulatie - nu se pot rezolva mai devreme de 10-12 ani, lucru pe care-l auzim deja de 10-12 ani. Tot dl Videanu explica telefonic (la tv) ca "lucram in Ferentari unde s-a spart un canal colector si in Colentina" dand de inteles ca s-ar afla la pompe.

Primarul Vanghelie sustinea insa ca dl Videanu "din informatiile mele, nici nu e in tara". Cine stie, poate ca dl Vanghelie a conjugat iarasi gresit verbul a fi si dl Videanu era la datorie. Dar daca era intr-adevar plecat si mintea orasul la ora de varf de inundatii - atunci e sub orice critica.

Presiunile si debitele verbale ale politicienilor n-au fost nici ele mai mici - si au pus la incercare canalele de colectare ale mass media. Ca atare, ziarele s-au impartit pe intersectii. Unele au preferat intersectia Nastase - Geoana unde cei doi adversari ai presedintelui Basescu aproape ca s-au ciocnit pentru dreptul primei injuraturi.

Initial, dl Geoana l-a depasit pe dl Nastase dar acesta, astupat la sediu, s-a revarsat periferic: Basescu marcheaza "intrarea in talharie" printr-o "colectie de crize si declaratii impertinente" avand "o gandire totalitara" si "aceeasi educatie si fanfaronada ca Mussolini".

Nasol! Asta in timp ce dl Nastase seamana de-abia cu Milosevici, are doar colectie de case, terenuri, tablouri si oua si habar n-are de coruptie. Dupa ce l-a comparat pe dl Basescu pe rand cu Lukasenko, Putin si Mussolini - e clar ca dl Nastase e mai priceput in dictatura decat dl Geoana.

Si cand te gandesti ca tot acest potop de comparatii si injurii a fost iscat de faptul ca dl Basescu crede ca locul PSD si al dlor Nastase si Vacaroiu e in opozitie si nu in fruntea Camerelor de unde acuza "epurarea politica".

S-ar zice ca PSD concepe propria sa opozitie ca pe un mod mult mai confortabil de a-si pastra functiile si privilegiile anterior dobandite - si pe care nu intelege sa le dispute decat, eventual, in propriul partid.

Peste drum, Alianta scade in sondaje, iar asta l-a facut pe dl Tariceanu sa recomande PNL stingerea "animozitatilor" cu PD, pe dl Basescu sa traga la masea impotriva sistemului: "Golden Blitz e una din manifestarile mele anti-sistem" si pe dl Severin sa-si puna sortuletul: "nu suntem dispusi sa ascundem sub covor gunoiul guvernarii si nici gunoiul presedintelui Basescu". Asta-i bine.

Macar avem gunoieri de nadejde. Sa vedem si noi al cui e gunoiul si al cui e covorul.