Inlaturata de la sefia Taromului in luna ianuarie a acestui an, Rodica Odobescu, cumnata fostului premier Adrian Nastase, a fost repusa in functie printr-o hotarare judecatoreasca a Tribunalului Bucuresti. Totodata, instanta a decis si plata salariilor restante. Rodica Odobescu reclamase modul abuziv in care a fost inlocuita de la conducerea companiei.

Ministerul Transporturilor a primit din partea Rodicai Odobescu solicitarea de repunere in functia de director general al Tarom, conform Hotararii Judecatoresti 3689/2005, dar ea a prezentat doar un certificat de grefa.

Departamentul Juridic al ministerului refuza sa puna deocamdata in aplicare hotararea instantei, asteptand din partea Tribunalului Municipiului Bucuresti, Sectia 8, o comunicare scrisa a hotararii, si nu un act adiacent, cum este certificatul de grefa. Oricum, Ministerul Transporturilor a inaintat, luni, recurs instantei civile care a judecat plangerea reclamantei.

Cu toate acestea, Rodica Odobescu s-a deplasat ieri la sediul Companiei Tarom, spunandu-le angajatilor ca s-a reintors la lucru. Ea s-a instalat in fostul sau birou si surse din Ministerul Transporturilor afirma ca a semnat si cateva acte ca un director general cu drepturi depline.

Pe la pranz a urmat insa o sedinta la Ministerul Transporturilor, la care au participat atat cumnata lui Adrian Nastase, cat si directorul general interimar al Tarom, Cristian Becerescu. Rodica Odobescu (foto) nu a vrut sa faca nici un comentariu asupra situatiei existente, spunandu-ne doar ca ,oricum stiti mai multe decat mine". Rodica Odobescu, fosta Miculescu, este sora Danei Nastase.

Ea a devenit director general in 2003, dupa demisia pilotului Ion Lixandru. In ianuarie 2005, a fost schimbata din functie prin ordin al ministrului transporturilor, in locul ei fiind numit Cristian Becerescu.