In sanul conducerii PSD s-a nascut ideea unei actiuni de imagine prin care social-democratii sa-i dea o lovitura nimicitoare presedintelui Traian Basescu. La ora consultarilor de la Cotroceni, liderii PSD ar fi trebuit sa tina o sedinta informala tocmai in fieful sefului statului, restaurantul Golden Blitz, locul unde Traian Basescu obisnuieste sa organizeze multe dintre intalnirile sale.

Dar lovitura PSD a fost dejucata de neintelegerile dintre liderii partidului Mircea Geoana si Adrian Nastase. Ceea ce s-a vrut a fi o replica la consultarile de la Palatul Cotroceni, unde PSD a decis sa nu participe, s-a transformat intr-un fiasco. Cei doi lideri de marca ai principalului partid de Opozitie nu au reusit sa se puna de acord daca este bine sau nu sa se faca acest gest.

O idee plecata se pare, conform unor surse din partid, din zona presedintelui executiv Adrian Nastase, cum ca nu ar fi rau ca sa aiba loc niste consultari informale, mediatizate, evident, de presa, tocmai la Golden Blitz, a agitat apele in partid. Cu atat mai mult cu cat presedintele partidului, Mircea Geoana, avea programata o aparitie in direct la o televiziune.

Cum nu se putea organiza actiunea "Golden Blitz" fara presedintele PSD, s-a luat in calcul renuntarea la aparitia televizata in favoarea deplasarii in grup la restaurant. Dupa lungi discutii, destul de agitate, s-a hotarat ca nu este cazul sa se mai organizeze aceasta intalnire informala si cu atat mai putin la restaurantul de suflet al presedintelui Basescu.

Inca o data, comunicarea in interiorul partidului a fost defectuoasa. Desi se stia chiar de la inceputul saptamanii ca, in ziua consultarilor, Geoana ar fi trebuit sa tina o conferinta de presa, responsabilitatea a fost pasata pe umerii deputatului PSD Vasile Puscas. El a trebuit sa scoata castanele din foc fara sa spuna nimic din ceea ce se intamplase la varful partidului.

Zece minute Vasile Puscas a vorbit despre euroobservatorii romani si misiunea lor la Parlamentul European.