Japonezii de la Honda sunt decisi ca in sezonul urmator sa fie singurii actionari la echipa BAR. Pentru aceasta, ei au reusit sa cumpere actiunile detinute de catre British American Tabacco, si anume 55 la suta. Echipa de Formula 1 isi va schimba denumirea in sezonul urmator in functie de noul sponsor.

"In vara am inceput negocierile pentru a ne mari numarul de actiuni de la 45 la suta pana la suta la suta. Vrem sa concuram sub denumirea de Honda si intentionam sa ne batem pentru titlul mondial. Vrem sa ducem echipa pe un drum mai bun.

Din 2006 nu va exista decat Honda, alaturi de un sponsor, dar va trebui sa discutam cu acestia din urma, sa vedem pe cine alegem", a declarat, pentru Reuteurs, diectorul de operatiuni, Hiroshi Oshima.

BAR a furnizat cei mai multi bani in 1999, cand a fost constituita formatia si a detinut, la un moment dat, 90 la suta din actiuni. Intentia companiei de tigarete de a se retrage este determinata de legislatia UE care, de la 1 august 2005, interzice ca evenimentele sportive sa fie sponsorizate de catre companii producatoare de tutun.

Lumea din Formula 1 vorbeste de faptul ca cei de la Honda sunt foarte aproape de semna un contract de sponsorizare cu Vodafone, care ar intra in vigoare in anul 2007. Operatorul de telefonie mobila sponsorizeaza echipa Ferrari de la inceputul anului 2002 si a anuntat ca va ramane cu scuderia italiana si in 2006.

A semnat Raikkonen cu Ferrari?

Cotidianul spaniol "Marca" a anuntat ca este posibil ca pilotul finlandez Kimi Raikkonen sa fi semnat un contract cu Ferrari, intelegerea urmand sa intre in vigoare din 2007.

Finlandezul nu a dorit sa-si prelungeasca contractul cu McLaren, scadent in 2006, refuzand oferta acestora in valoare de 70 milioane de euro pentru urmatorii trei ani.