Profesorii afiliati la Federatia Educatiei Nationale din toata tara organizeaza astazi, de Ziua Mondiala a Educatiei, mitinguri de protest. Principalele revendicari sunt marirea salariilor din invatamant si imbunatatirea conditiilor de lucru.

Salariatii din invatamant mai cer tichetele de masa, acordarea unei sume de bani pentru achizitionarea de haine, 10 dolari pe luna pentru serviciile de internet, o prima de vacanta cat un salariu mediu brut pe invatamant, un fond de premiere lunara de 10% din fondul de salarii

si respectarea parteneriatului social.

Ei spun ca sunt foarte nemultumiti de starea actuala a scolii romanesti si de conditiile in care isi desfasoara activitatea.

In Bucuresti, orele 12:00 si 15:00, Federatia Educatiei Nationale organizeaza un miting in Piata Revolutiei, urmat de un mars pe traseul Piata Revolutiei – Dem.I.Dobrescu – bd.Gh.Magheru – Piata Romana – bd.L.Catargiu – Piata Victoriei.

Participa sindicalisti ai Federatiei Educatiei Nationale din Bucuresti si din toata tara.

Profesorii ii atrag atentia ministrului Mircea Miclea printr-un memoriu, ca daca nu li se rezolva revendicarile ii vor cere demisia.