La editia din acest an a Salonului International de Automobile Bucuresti (SIAB), care va fi deschisa publicului incepand de maine, vor fi expuse aproape 40 de marci auto cu multe modele noi. Cele mai multe modele noi sunt in special pe segmentul masinilor de lux.

Aston Martin (prezentata de reprezentanta din Austria a constructorului), Hummer, Lexus, Infiniti si Rolls Royce sunt doar o parte din marcile care isi vor prezenta noutatile la SIAB.

Cei care vor sa vada aceste noutati vor trebui sa treaca pragul celei de-a cincea editiei internationale a Salonului International de Automobile Bucuresti (SIAB) 2005, care va avea loc in perioada 7-16 octombrie 2005 la Romaero Baneasa. Acesta va fi ultima editie desfasurata in aceasta locatie.

Organizatorii si firmele participante nu sunt multumiti de spatiul pus la dispozitie, cu toate ca suprafata de expunere a fost extinsa cu 25% pana la 38.000 de metri patrati. In plus, anul acesta a fost construit un cort urias pe o suprafata de 2.500 mp, iar in exteriorul lui Romaero masinile vor fi expuse pe un spatiu de 3.000 mp.

Tocmai lipsa spatiului a fost motivul pentru care grupul Tiriac Auto, care comercializeaza 10 marci de automobile, a anuntat ca nu va participa nici la editia din acest an a SIAB. Tiriac Auto a cerut 3.700 mp intr-o singura locatie, lucru care nu a fost posibil.

La targ, nu participa nici Daewoo Automobile Romania, care trece printr-o perioada critica datorata nelamuririi situatiei actionariatului. Tiriac Auto si Daewoo au avut, in primle opt luni ale acestui an, o cota de piata de 23,1%.

La editia din acest an a SIAB si-au anuntat participarea aproape 200 de expozanti, cu 40% mai multi decat la editia precedenta, de acum doi ani. Evenimentul va fi organizat, ca si cu doi ani in urma, de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), in parteneriat cu firma franceza Auto Moto Cycle (AMC) Promotions, care se ocupa si de organizarea salonului auto de la Paris.

Organizatorii se asteapta in acest an la peste 250.000 de vizitatori fata de nivelul de 100.000 de persoane care au participat la SIAB 2003.

Publicul va fi rasfatat: o pista de incercare de 1,2 km in linie dreapta. Costul biletului va fi de 10 lei. Biletele se vor gasi nu numai la punctele de vanzare de langa Romexpo, ci si la peste 200 de chioscuri RATB.

Regia de transport bucuresteana a incheiat cu organizatorii un acord prin care pune gratuit vizitatorilor o linie speciala de autobuz pe ruta Piata Romana-Piata Presei Libere-Romaero Baneasa.