Ladislau Bölöni i-a amintit lui Mircea Lucescu ca, inainte sa-i fie antrenor, au impartit aceeasi camera ca jucatori, declarind ca ar fi vrut sa evite romani in UEFA. In Grupa A, un tata isi antreneaza fiul sa-si bata fratele.

In disputa romaneasca din Grupa G a Cupei UEFA, Ladislau Bölöni i-a raspuns lui Mircea Lucescu, amintind ca tehnicianul lui Sahtior i-a fost si coleg de camera, nu doar antrenor la nationala.

„Nu voiam sa joc in fata unor echipe romane pentru a nu suscita polemici, dar vom juca cu Rapid Bucuresti…", a declarat tehnicianul lui Rennes, precizind: „Il cunosc bine pe antrenorul echipei Sahtior Donetk, romanul Mircea Lucescu. Este un prieten al meu, a fost colegul meu de camera la nationala Romaniei, dar a fost si antrenorul meu. Fiul sau Razvan este si el antrenor la... Rapid Bucuresti. Hazardul face sa se intilneasca in aceasta competitie".

Francezii il vad invingator pe Bölöni in duelul cu Mircea Lucescu, „Le Figaro" scriind despre meciul cu Sahtior ca „este sinonim cu victoria pentru Rennes".

Italienii vad Steaua favorita

Aceeasi publicatie considera ca Lens, adversara Stelei din Grupa C, va avea o misiune dificila in Ghencea: „Lens va avea parte de doua partide-soc, la Berlin si cu Sampdoria, nu inainte de o deplasare care se anunta periculoasa, la Bucuresti".

De altfel, „ros-albastrii" sint considerati favoriti la calificare de catre antrenorul Sampdoriei, Walter Novellino: „Steaua si Hertha sint favorite, dar va trebui sa luptam pentru a obtine calificarea. Este o grupa grea, dar nu imposibila. Steaua a impresionat in Europa in anii ‘80.

Punctele forte ale romanilor nu mai sint Hagi si Petrescu, ci Radoi si Oprita, doua talente care scriu istoria actuala a clubului". Nu de aceeasi parere este si tehnicianul Herthei, Dieter Hoeness: „Favorite sint Lens, Sampdoria si Hertha. Este bine pentru noi ca jucam ultimul meci acasa, cu Steaua, si putem clarifica totul, dar poate calificarea se va decide atunci".

Cupa UEFA, afacere de familie

A doua competitie a Europei se intrece in a oferi dispute intre tati si fii. Pe linga mediatizatul „caz Lucescu", in grupe se va mai duela o familie, pe 15 decembrie, la partida dintre Slavia Praga si Hamburg SV. Echipa ceha este antrenata de Karel Jarolím si il are in componenta pe fiul acestuia, Luká Jarolím, in timp ce la formatia germana evolueaza David Jarolím, fratele ultimului.

„Ma indoiesc ca tata imi va da formatia de start inaintea meciului", a declarat amuzat de situatie jucatorul lui Hamburg SV, precizind: „Nu am putut sa cred cind am auzit rezultatul tragerii la sorti, dar va promit ca relatiile de rudenie vor disparea pentru 90 de minute".