Cotidianul francez "L´Equipe" a anuntat ca tenismanul depistat pozitiv la Roland Garros este argentinianul Mariano Puerta. Acesta a fost supus unui test antidoping in seara infrangerii sale din finala turneului, lucru care ar putea duce la suspendarea sa pe viata din activitatea sportiva.

Cotidianul a precizat ca in esantionul de urina a lui Puerta a fost depistata etilefrina, un stimulent folosit de obicei de persoanele hipotensive, dar a carui folosire duce la o suspendare de doi ani. Argentinianul risca insa excluderea din activitatea sportiva pentru ca este recidivist.

El a mai fost suspendat pe o perioada de noua luni dupa ce a fost depistat pozitiv cu clenbuterol, un steroid anabolizant.

Cotidianul "L´Equipe" mai sustine ca Puerta, cap de serie numarul 1 in Japonia, la turneul de la Tokyo, ar fi afirmat, in anturajul sau, ca ar fi luat un medicament "pentru a se trata de gripa" in timpul Marelui Slem de la Roland Garros.

Argentinianul neaga insa afirmatiile facute de publicatia franceza, spunand ca nu l-a anuntat nimeni de la ATP si nici de la ITF. "Aceste stiri sunt o noutate pentru mine. Este ciudat, pentru ca nu am primit nici un telefon de la ATP sau de la ITF", a declarat Mariano Puerta.

Tenismanul a mai precizat ca dupa ce a fost suspendat in perioada 1 octombrie 2003-1 iulie 2004 ii era frica sa mai bea chiar si un suc de portocale. "Ziarul poate spune orice, fara sa aiba nici o dovada, insa eu nu am consumat nimic din substantele interzise", a adaugat argentinianul.

Mariano Puerta a fost principalul favorit de la Open Romania, fiind invins, in sferturile de finala, de rusul Igor Andreev.