1.238 de miliarde de lei. Aceasta e suma pe care si-au propus senatorii sa o obtina de la bugetul de stat, intrucat "casa noua" din Palatul Parlamentului "cu cheltuiala se tine".

Banii Senatului pe anul trecut ajungeau in jurul valorii de 800 de miliarde si, desi premierul Tariceanu a cerut ca proiectia de buget pe anul viitor sa nu depaseasca 873 de miliarde, senatorii au decis ca au nevoie de o suplimentare de circa 400 de miliarde.

Interesant e ca isi motiveaza cerintele prin faptul ca au un nou sediu de gestionat, dar cheltuielile pentru spatiile Senatului sunt prinse si in bugetul Camerei Deputatilor, ordonatorul principal de credite.

Defalcat, senatorii s-au gandit ca au nevoie de 492 de miliarde pentru cei 1.260 de angajati (din care doar 137 sunt parlamentari), 537 de miliarde pentru utilitati (apa, energie electrica, abonamente, carburanti), 33.800 miliarde pentru Institutul Revolutiei Romane, prezidat de Ion Iliescu, 5 miliarde pentru cotizatii la organisme internationale si 170 miliarde pentru masini, reparatii capitale

si achizitionarea de mobilier. Doar pentru mobila si birotica senatorii vor cheltui anul viitor 136 de miliarde, "intrucat mobilierul si covoarele sunt in stare avansata de uzura". Suma pentru covoare pare cu totul iesita din comun. Nu mai putin de 20 de miliarde de lei se vor cheltui pentru achizitionarea de covoare.

Aceeasi suma e prevazuta si pentru cumpararea a 23 de masini, din care trei sunt autovehicule de teren.