Ministerul Sanatatii va organiza pe 20 noiembrie a.c. concursul national de intrare in rezidentiat de medicina, medicina dentara si familie.

Inscrierile vor incepe de maine, 7 octombrie a.c. la sediul directiilor de sanatate publica judetene si se vor incheia la 25 octombrie a.c.

Concursul se va desfasura in 4 centre universitare, dupa cum urmeaza:

-Centrul universitar Bucuresti – grupa specialitatilor chirurgicale si grupa medicina dentara

-Centrul universitar Cluj-Napoca – grupa specialitatilor medicale si grupa medicina de familie

-Centrul universitar Craiova – grupa medicina de laborator

-Centrul universitar Targu Mures – grupa farmacie.

In premiera, anul acesta, absolventii 2005 ai facultatii de medicina care iau punctaj de promovare la grupele chirurgicale, medicale si laborator, la cerere, vor fi confirmati rezidenti in specialitatea medicina de familie. Caietele de concurs vor avea un numar de 200 intrebari pentru fiecare profil si grupa de specialitati.

De asemenea, tot ca noutate, toate intrebarile de concurs vor fi elaborate de comisiile de specialisti la prima vedere si vor fi diferite de cele publicate deja.

Pentru anul 2005 au fost scoase la concurs 2 180 de locuri, dintre care 356 pentru grupa chirurgicale, 1379 grupa medicale, 270 grupa medicina de familie, 110 grupa de laborator, 35 grupa medicina dentara si 30 farmacie.

Anul acesta presedintele Comisiei Comune Centrale de Rezidentiat a fost desemnat prof. Dr. Mihail Coculescu. De asemenea, au fost desemnati si presedinti de comisii pe fiecare centru universitar.

Joi, 6 octombrie va fi publicata in Monitorul Oficial Metodologia privind desfasurarea concursului de rezidentiat 2005. Informatii generale vor fi facute publice in intreaga mass-media si prin internet la adresa www.rezidentiat 2005.ro.