Presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase a declarat, joi, ca presedintele Traian Basescu minte atunci cand sustine ca poate organiza un referendum privind structura Parlamentului. Nastase sustine ca seful statului "induce in eroare, in mod deliberat populatia cu acest mesaj", subliniind ca problemele cele mai mari sunt legate de functionarea Executivului.

Liderul PSD a mentionat ca se impune in primul rand reformarea Guvernului, care este asemenea "unei masini conduse de doi soferi, cu doua volane", referindu-se la Palatul Victoria si la Palatul Cotroceni.

"Lectiile privind bugetul pe care le-a dat Traian Basescu ne arata ca acesta nu vrea sa fie doar prim ministru, ci si ministru de Finante", a mai spus Nastase.

Liderul PSD a motivat si absenta formatiunii sale de la consultarile de la Cotroceni: seful statului nu este impartial!

Totodata, Adrian Nastase considera ca "ceea ce se intampla este o bataie de joc la adresa adevaratelor proprietati", iar una dintre regulile democratiei este pastrarea regulilor jocului".

"Schimbarea regulamentului Parlamentului are ca scop schimbarea presedintilor Camerelor", a adaugat Nastase, apreciind ca Parlamentul are propriile probleme in a deveni eficient.

Mai mult, Nastase sustine ca este vorba de un abuz al presedintelui Basescu, de blocare a activitatii Legislativului.