Radu Berceanu a admis ca PD s-ar putea "da la o parte" in situatia in care nu se va reusi schimbarea lui Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu de la presedintia celor doua camere ale parlamentului.

"Cu aceste regulamente si cu acesti presedinti, daca lucrurile ramin asa, eu cred ca noi trebuie sa luam in discutie ideea de a ne da la o parte", a spus Radu Berceanu in emisiunea Romania la Raport realizata de Andreea Pora la Radio Mix.

Asul din mineca lui Basescu: stringerea unor milioane de semnaturi pentru revizuirea Constitutiei

Presedintele Traian Basescu ar putea initia o actiune de stringere de semnaturi pentru organizarea unui referendum prin care sa se modifice Constitutia, in ideea unei reformei parlamentare prin introducerea sistemului unicameral si a votului uninominal, a declarat vicepresedintele PD, Radu Berceanu, in emisiunea Romania la Raport realizata de Andreea Pora la Radio Mix.

"Pina la urma presedintele va putea sa stringa semnaturi pentru o astfel de idee si va garantez ca se vor stringe milioane de semnaturi(..). Iar daca ei in parlament, prin diferite chichite, vor zice ca n-ar poporul dreptate, atunci vor avea o problema foarte mare".

La rindul sau, Mihai Tanasescu, fost ministru de finante si vicepresedinte PSD, a admis ca intr-o situatie de acest gen "parlamentul nu ar putea vota altfel, e perfect legal daca exista semnaturi". Mihai Tanasescu s-a arat insa sceptic ca presedintele Basescu ar putea stringe un numar suficient de semnaturi care sa dea legitimitate organizarii unui referendum pentru modificarea Constitutiei.

PD ar putea sa se delimiteze de Traian Basescu

Radu Berceanu este de parere ca PD nu "poate fi un permanent ecou al lui Traian Basescu". Mai mult, vicepresedintele PD a admis ca PD va avea curajul sa faca un "pas in latereal fata de Basescu", asta pentru ca partidul o sa aplice " o politica de principiu". Pe de alta parte, Radu Berceanu sustine ca Traian Basescu va fi cel care "se va decupla din ce in ce mai mult de PD".

In ce priveste relatia cu PNL, Berceanu este de parere ca in cazul nerezolvarii crizei din parlament "liberalii, in frunte cu Tariceanu cu tot, o sa ajunga la concluzia alegerilor anticipate".