Parlamentarii au probat ieri ca pot dialoga cu pensionarii. Primii din sala de sedinte pravaliti in fotolii, ceilalti la balcon, cu taloanele de pensii in mana. Circa 200 de pensionari au fost adusi ieri la Camera Deputatilor pentru a colora motiunea PSD+PRM legata de pensii. Daca tot nu au reusit sa obtina ce-si doreau, pensionarii s-au ales in schimb cu un spectacol gratis.

„La multi ani stimati invitati! Va arat respectul meu...", gesticula Rovana Plumb (PSD) cu mainile indreptate catre balcoane. Din pacate, consideratia ei n-a putut fi deslusita pana la capat de spectatori, intrucat de atata inflacarare Rovana Plumb se sufoca cu propriile cuvinte. Atat asteptau deputatii de la putere, ca au si inceput s-o imite din banci pe Rovana, scotand in schimb gemete.

„Imaginati-va ca aveti 73 de ani....", si-a continuat peroratia deputata, dorind sa stoarca o lacrima din public.

A primit in schimb o invitatie la culcare din partea unui deputat iritat de vocea ei. „Du-te, ba, la culcare! Nu mai tipa", a sfatuit-o acesta. Cum sceneta Rovanei n-a convins pe nimeni, deputatii si-au dat silinta sa intre totusi in gratiile pensionarilor care vociferau si ei cum puteau. Liberalul Ioan Ghise a cerut si el sa vina la microfon. „Domnilor pensionari, uitati-va in primele banci.

Aici sunt cateva milioane de dolari. Aici sunt banii dumneavoastra", spune el, in timp ce in sala se lasa liniste. Trezeste curiozitatea pensio-narilor care isi indreapta privirea vrajiti spre locurile indicate. In primele doua banci aflate una langa cealalta tronau doua cupluri celebre: Miron Mitrea-Dan Ioan Popescu si Viorel Hrebenciuc-Constantin Nita.

Singurul care a inceput sa se fataie nelinistit in scaunul cu rotile era Adrian Nastase. Aflat in spatele vorbitorului liberal, Nastase parea fie nemultumit ca nu fusese indicat si el, fie indignat de tupeul liberalului care se legase de conturile PSD. De la balcoane se ridica insa un murmur de protest. „Lasati-i, ca nu ma deranjeaza", spune liberalul de la microfon.

„Ba pe mine ma deranjeaza!", ii da replica Adrian Nastase, inainte sa ii someze pe pensionari ca-i da afara din sala.