Deputatii PNL Mona Musca si Dragos Ujeniuc au cerut, ieri, demiterea procurorului general Ilie Botos, pentru prestatia acestuia in cazul plangerii penale pe care cei doi au depus-o la adresa lui Adrian Nastase, pe care l-au acuzat de abuz in serviciu.

Deputatii liberali ii reproseaza lui Botos ca a incercat sa-i intimideze, amenintandu-i cu dosare care s-au dovedit apoi simple denunturi anonime, si ca a ascuns adevarul in ceea ce priveste traseul plangerii la adresa lui Nastase.

Ujeniuc afirmase, in urma cu cateva saptamani, ca plangerea referitoare la adresa liderul pesedist a trecut, intai, pe la Botos. In replica, procurorul general a sustinut ca deputatul PNL se amesteca in Justitiei, pentru ca este cercetat penal.

„Nu-i cer domnului Botos sa demisioneze, pentru ca acest lucru poti sa-l ceri unui om de onoare. Eu cer sa fie demis", a declarat Mona Musca.

Legea prevede ca procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie poate fi schimbat direct de catre presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei si cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii.