O serie de productii teatrale urmeaza sa fie realizate la Teatrul National din Bucuresti (TNB), cateva proiecte fiind incepute in stagiunea trecuta.

Este vorba de "Dulcea pasare a tineretii" de Tennessee Williams, regia Tudor Marascu /premiera 16 octombrie, Sala Atelier/, "Gandirea" de Leonid Andreev, regia Felix Alexa /premiera 29 octombrie, Sala Amfiteatru/ si "Patimile Sf. Tommaso d'Aquino" dupa romanul omonim al lui Alex Mihai Stoenescu, regia Grigore Gonta /premiera 28 octombrie, Sala Mare/.

La Sala Amfiteatru, au loc in acest week-end primele reprezentatii cu spectacolul regizat de Yuriy Kordonskiy, "Inima de caine", dupa nuvela omonima a lui Mihail Bulgakov, cu Victor Rebengiuc in rolul principal. Primele doua reprezentatii au loc la 7 si 8 octombrie, inaintea premierei oficiale din 9 octombrie.

Printre proiectele care urmeaza sa se deruleze in actuala stagiune se numara "Idolul si Ion Anapoda" de G. M. Zamfirescu, regia Ion Cojar, "Menajeria de sticla" de T.

Williams, regia Catalina Buzoianu, "Viata e vis" de Calderon de la Barca, regia Mihai Maniutiu, "A patra sora" de Janusz Glawatski, regia Alexandru Colpacci, "Cyrano de Bergerac" de Rostand si "Eduard al III-lea" de Shakespeare - ambele in regia lui Alexandru Tocilescu, Patrick Mason - "Dancing at Lughnasa" de Brian Friel.

In 2006, o importanta deosebita se va acorda activitatilor teatrale legate de Anul Francofoniei. Tot in 2006 va fi marcat si Anul Ibsen prin "Peer Gynt", regia Andrei Serban, o coproductie TNB si Teatrul "Radu Stanca" din Sibiu.