Papa Benedict XVI-lea a acordat, pentru prima oara in istoria papalitatii, un interviu televizat ce va fi difuzat de canalul public polonez TVP1, la 16 octombrie. Sfantul parinte vorbeste despre despre legaturile sale apropiate cu Papa Ioan Paul al II-lea si confirma faptul ca spera sa mearga in Polonia in iunie 2006, pentru a aduce un omagiu predecesorului sau.

Sfantul Parinte a acordat interviul in limba italiana la resedinta de vara de la Castel Gandolfo. Acesta are 15 minute va fi difuzat la 16 octombrie pentru ca atunci este aniversarea alegerii Papei Ioan Paul al II-lea. In Polonia a fost deja declarata "Ziua Papei".

Papa Benedict XVI-lea a raspuns intrebarilor fara sa se pregateasca inainte. Realizatorul interviului este pr. Andrej Majewski, directorul iezuit al programului catolic pentru TVP si fost director al programului in limba poloneza de la Radio Vatican.

Primul interviu acordat la radio de Papa Benedict a fost difuzat la 14 august, de Radio Vatican, fiind realizat tot de un iezuit, pr. Eberhard von Gemmingen. Conversatia a avut loc atunci in preajma Zilei Mondiale a Tineretului de la Köln.