Rompetrol a demarat lucrari de modernizare si revizie la rafinaria Petromidia in valoare de 30 de milioane de dolari, proiecte care vor creste capacitatea de procesare a unitatii si a calitatii produselor, informeaza un comunicat al grupului.

Un numar de 24 de proiecte de modernizare sunt in curs de executie la Petromidia in paralel cu revizia generala, acestea fiind incluse in planul general de investitii de peste 200 de milioane de dolari pana in 2007.

Imbunatatirile tehnologice, a caror executie poate avea loc doar in timpul opririi complete a instalatiilor, vor contribui la majorarea capacitatii de prelucrare a rafinarei cu 10%, precum si la cresterea calitatii produselor si la ridicarea coeficientului de utilizare a instalatiilor.

De la 1 octombrie, rafinaria Petromidia este oprita pentru lucrarile de revizie generala si modernizare pentru o perioada de circa 30 de zile, operatiunea fiind planificata conform normelor legale in vigoare si practicilor internationale. Contractorul general al reviziei este Rominserv, firma de servicii si mentenanta industriala a grupului Rompetrol.