Documentarul "Blestemul Ariciului", regizat de Dumitru Budrala, va participa la acest sfarsit de saptamana la doua dintre festivalurile de film din marile orase ale Europei.

Astfel, vineri, 7 octombrie, pelicula romaneasca va fi proiectata la Barcelona, in cadrul Festivalului „Docupolis", iar duminica, 9 octombrie, va partcipa la Leipzig la unul dintre cele mai renumite festivaluri internationale dedicate productiilor documentare.

Filmul este povestea unei familii sarace de romi care incearca sa supravietuiasca intr-o iarna grea. Filmul este un cine-verite, care trece dincolo de stereotipuri si idei preconcepute despre etnia roma, devenind povestea unei familii sarace si atat, care incearca sa supravietuiasca si sa depaseasca fiecare zi.

"Blestemul Ariciului", a fost distins cu Marele premiu la festivalul filmului documentar roman-maghiar Film.Dok2, desfasurat la Sf. Gheorghe in luna aprilie. Pelicula lui Budrala a mai participat la diverse festivaluri internationale de gen, precum cele de la Amsterdam, Belgrad, Budapesta, Oxford si Rio de Janeiro.