Toate colaborarile merg bine pana la bani. Cand vine vorba de impartit castigurile, treburile se complica. Din cauza organizatorilor unor festivaluri, artistii se cearta intre ei si rup orice fel de relatie. In cel mai bun caz se impaca doar de ochii lumii.

Cand sa zicem c-am avut la Brasov un festival mai bun decat in ceilalti ani, organizatorii TVR si-au dat cu stangu-n dreptul la final. Mai precis, au incurcat banii la Sectiunea Videoclip. In regulament scrie foarte clar ca directorul de imagine primeste 1.500 USD, iar interpretul doar 500 USD. Managerul si tatal Andrei insa a luat toti cei 2.000 de dolari.

Regizorul videoclipului "Vreau sarutarea ta", Liviu Marghidan, n-a vazut nici macar un verzisor, pana joi seara.

EXPLICATII. Cica regizorul si-ar fi cerut premiul, cum era si normal, de la TVR, numai ca de-acolo i s-a spus ca tatal Andrei ar fi luat toata suma si ca lui trebuie sa i-o ceara. Si, cu asta, organizatorii s-au spalat pe maini. Intrebarea este cum de-a ajuns premiul la tatal Andrei, cand regulamentul zice negru pe alb ca banii se impart precum am zis.

Apropiatii l-au sfatuit pe Marghidan sa-i faca scandal tatalui interpretei, insa regizorul a luat-o pe calea legala. Adica le-a cerut explicatii celor din TVR, care l-au trimis la plimbare. I-au repetat sa-si ia banii de la tatal Andrei si cu asta basta.

Ciudat este ca, desi Cerbul de Aur s-a terminat acum doua saptamani, Alexandru Mihai, tatal si managerul Andrei, si-a gasit timp abia acum sa-i dea premiul lui Marghidan. Cu exact o zi dupa ce subiectul s-a discutat, aprins, la un eveniment monden. Unii i-au tinut partea Andrei, altii il acuzau pe tatal interpretei, iar altii pe Irina Radu, directorul festivalului.

RECONCILIERE. Importanta este insa parerea lui Marghidan: "Eu am spus, nu o data, ca Andra n-are nici o vina in povestea asta. Am colaborat foarte bine cu ea, iar atunci cand i-am facut videoclipul n-a fost nici o problema. Vinovati de aceasta situatie sunt cei din TVR, care nu mi-au dat nici macar un telefon sa ma informeze. Acum situatia s-a rezolvat.

M-am intalnit cu omul, mi-a dat banii fara nici un fel de problema. N-avem nimic de impartit", ne-a declarat Liviu Marghidan. Pe de alta parte, tatal Andrei isi face extrem de repede socotelile. Un scandal legat de bani i-ar fi sifonat rau de tot imaginea Andrei. Asa ca tatal-impresar a reglat repede conturile. Totusi, o simpla discutie cu el se rezuma tot la bani.

"Pentru a putea sa ne pregatim pentru Cerbul de Aur, adica pentru a reprezenta tara, am renuntat la opt concerte care ne puteau aduce 7.000 de euro", ne-a declarat Alexandru Mihai. Cat patriotism! Cata daruire!

PREMII. Totusi, si de la Cerb, Andra a plecat acasa cu 4.500 de dolari: 3.000 de la Interpretare, unde a obtinut premiul al doilea, 1.000 Premiul de popularitate si 500 de dolari Premiul pentru videoclip. Era cat pe ce ca si aceasta colaborare sa se rupa si sa iasa cu scantei. C-asa-i la noi: dupa succes urmeaza balacareala de rigoare.

Si-ar fi fost pacat, fiindca si Liviu Marghidan, si Andra se "bat" in premii. Fiecare pe "felia" lui. El este director de imagine, are la activ doua filme de lung-metraj si lucreaza la un al treilea, cu Mircea Daneliuc.

A mai realizat imaginea pentru doua scurtmetraje care au fost premiate la festivaluri internationale – la New York, Milano, Paris – si, alaturi de Petre Nastase, a realizat videoclipuri pentru toata floarea cea vestita a show-bizului romanesc. Iar Andra a castigat de cateva ori la rand premiul pentru "Cea mai buna voce a momentului".

EUROVISION CU CANTEC

Bine ca nu s-a acordat in acest an la Cerb premiul pentru cel mai bun videoclip, in valoare de 5.000 de dolari. Caci nu se stie ce scandal ar mai fi iesit si aici! Marghidan se poate considera fericit. Cristian Faur insa nu si-a luat nici acum banii de la Luminita Anghel.

Cei 8.000 de euro de la Eurovision ar fi trebuit impartiti la trei, intre interpreta Luminita Anghel, trupa Sistem si compozitorul Cristian Faur. Dar nu s-a intamplat deloc asa. "M-a sunat la un moment dat Luminita si mi-a zis ca-mi da banii, dar acum, daca a intrat in afaceri, s-a razgandit.

La emisiuni, la televizor, de fiecare data a spus ca imi da partea care mi se cuvine, dar n-am vazut nici un leu pana acum. Nu ma mai mira nimic. La noi cine a incurcat borcanele? Tot TVR! M-a apucat o greata continua si nu mai vreau sa mai aud de nici un festival, mi-a pierit gustul. Am luat cea mai mare teapa a anului. Ne-am integrat perfect in

UE." Faur se gandea la un moment dat sa realizeze cu Andra un nou pachet pentru Eurovision, dar acum i s-a taiat. "Un pachet pentru Eurovision? Ca sa mai fiu iar un pachet de nervi? Nici nu ma gandesc", ne-a declarat Cristi Faur.