Procurorii PNA au redeschis dosarul fostului deputat PSD de Neamt Culita Tarata. Conform unor surse judiciare, confirmate de procurorul sef al Sectiei de Combatere a Coruptiei, Irinel Paun, Serviciul Anchete Speciale va verifica solutia data anul trecut de PNA de neincepere a urmaririi penale pe numele fostului deputat.

Culita Tarata a fost cercetat de PNA cu privire la modul de incheiere a unor contracte de arendare la Insula Mare a Brailei. Pe numele sau fusese formulata o plangere penala de catre fostul presedinte al Cerealcom Neamt, Gheorghe Strungariu, privind o presupusa luare de mita si trafic de influenta.

Partener de afaceri cu ex-deputatul, Strungariu afirma in plangerea inregistrata la PNA la inceputul anului 2003, ca deputatul i-a cerut 2,5 milioane de dolari, spunand ca acesti bani vor merge la inalti demnitari pentru a se semna contracte de arendare a Insulei Mari a Brailei.

Numai ca Tarata a incheiat contractul de arendare a Insulei Mari a Brailei doar pentru societatea sa, TCE Trei Brazi, fara a-l mai lua ca partener de afaceri si pe Strungariu. Anul trecut, in luna iunie, Culita Tarata a primit vestea cea mare: dosarul sau fusese solutionat prin neinceperea urmaririi penale, fara ca macar acesta sa fie confruntat cu denuntatorul.