Elena Udrea, consilier la Cotroceni, a facut o serie de "greseli care tin de imagine" , dar acestea nu sunt "definitiv catastrofale", considera Adriana Saftoiu, purtator de cuvint al presedintelui Traian Basescu.

Cat priveste dezvaluirile din presa, potrivit carora sotul Elenei Udrea, ar fi in afaceri cu persoane apropiate lui Adrian Nastase, cum sunt Bittner si Petrache, Adriana Saftoiu a spus ca: "In afara faptului ca Bittner era un apropiat al lui Nastase, nici macar eu nu am inteles din presa unde era ilegalitatea, si daca e ceva de spus, justitia poate sa o faca".

Intrebata fiind in emisiunea Romania la Raport, realizata de Andreea Pora la Radio Mix, de ce seful statului nu a procedat in cazul Udrea ca in cel al lui Anghelescu, Adriana Saftoiu a precizat ca " e o diferenta foarte mare intre sotul doamnei Anghelescu, care deja era in atentia organelor, era cercetat, si dl.

Cocos, care nu e nici cercetat, nici in atentia organelor (...) Sunt abolut convinsa ca in momentul in care Procuratura, Justitia, vor spune ca e ceva in neregula cu aceste afaceri, ca dl. Cocos se face vinovat, mai mult, daca se va dovedi ca dna Udrea, in calitate de consilier de stat, isi foloseste functia pentru afaceri ilegale, neoneroase, sunt convinsa ca presedintele va actiona corect".