Profitand de invitatia pe care a primit-o de a concerta la Jazz Festival Bucuresti 2005, Emy Dragoi, considerat "acordeonistul anului 2005" in Franta, si-a propus sa efectueze un prim turneu in tara natala.

Cu sprijinul Institutului Francez Bucuresti si al catorva institutii de cultura din orasele respective, Emy Dragoi si invitatii sai, Rodolphe Raffali - chitara solo, Samy Daussant - chitara - si Arthur Balogh - contrabas, vor concerta in Bucuresti (11 octombrie, la Centrul National de Arta "Tinerimea Romana"), Pitesti (12 octombrie, in aula Facultatii de Drept Administrativ), Buzau (13 oct.,

la Fundatia pentru tineret), Brasov (14 oct., la Centrul Cultural Reduta), Ploiesti (15 oct., la Teatrul Toma Caragiu) si din nou Bucuresti, in cadrul Festivalului de jazz, 16 octombrie, la Institutul Francez. Toate concertele incep la ora 19.

Stabilit in Franta la 20 de ani, in 1996, Emy Dragoi a continuat sa-si perfectioneze tehnica instrumentala si muzicala cu celebrul profesor Jean Demeaux si arta jazz-ului la renumita scoala Bill Evans din Paris.

In paralel a fost invitat sa colaboreze cu nume importante ale jazz-ului francez - Phillipe Lebel, Armand Lasagne, Jean Corti, Daniel Colin, Yves Fontaine, Isabelle Durand - sau cu artisti romani stabiliti in Franta, precum Florin Niculescu si Costel Nitescu.

Mare admirator si discipol al virtuozilor Marcel Azzola, Art van Damme, Eric Bouvelle si Richard Galliano, Emy Dragoi a devenit, la randul sau, un foarte apreciat si solicitat acordeonist, care poate contribui prin arta sa la resuscitarea interesului atat pentru acest fascinant instrument, cat si pentru farmecul sving-ului clasic.

Dovada sunt si cele doua CD-uri realizate intre timp - "Accodeon Steeeple", cu remarcabilul pianist Antoine Hervier, si "La Ballade de Claudia", cu propriul grup, "Jazz Emy Carpat", din care fac parte nume notorii ale acestui gen, precum C. Lartilleux, D.

Cuillerier si Jeff Halm, dar si implicarea sa ca protagonist in nu mai putin de patru grupuri, patru recitaluri la recentul festival "Nuits de Nacre" (Tulle-Correze-Limousin) in perioada 15-18 septembrie (editia a XII-a).