Criticile ministrului integrarii, Anca Boagiu (PD), la adresa intregului parlament i-au enervat pe deputati, care au decis sa-i ceara sa se prezinte personal la Camera Deputatilor de fiecare data cand se va dezbate un proiect necesar integrarii europene.

Decizia a fost luata, ieri, in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, la cererea UDMR, care se pare ca a avut sprijinul liberalilor si al minoritatilor nationale.

"In ultima vreme, parlamentarii, Parlamentul Romaniei, presedintii celor doua Camere ne dau asigurari ca acea zi stabilita pentru adoptarea proiectelor prioritare pentru integrarea Romaniei in Uniunea Europeana este respectata si ca totul decurge fara nici un fel de problema si ca problemele sunt in alta parte. Eu pot sa va spun astazi ca problemele sunt in Parlamentul Romaniei (...).

Consider ca este necesar sa se stie si public care este stadiul indeplinirii, de catre parlament de data aceasta, a obligatiilor care ii revin. Consider ca lupta surda data in acest moment in Parlamentul Romaniei pentru putere poate sa aduca prejudicii procesului de integrare europeana a Romaniei", a declarat, duminica, Boagiu.

Urmare a acestei declaratii, deputatii din conducerea acestei Camere a parlamentului i-au transmis lui Boagiu ca o asteapta la parlament, dar aceasta a anuntat ca se afla in strainatate. Declaratiile ei i-au iritat si pe colegii din coalitia majoritara intrucat culpabilizau pe toata lumea pentru blocajul din parlament.

In sedinta grupului democrat, Daniel Buda si Romeo Raicu s-au dovedit cei mai aprigi critici ai Ancai Boagiu. In aceasta legislatura, deputatul Anca Boagiu a avut o singura luare de cuvant in plenul Camerei Deputatilor: la depunerea juramantului.