Firma Radacini, unul dintre cei mai importanti dealeri Daewoo, a devenit si dealer General Motors (GM), odata cu deschiderea la Bucuresti a unui showroom, unde va comercializa marcile Opel si Chevrolet.

Directorul general al companiei, Nicolae Sorescu, a sustinut ca Radacini va vinde in continuare si modelele Daewoo si ca noul statut nu va afecta vinzarile fabricii de la Craiova. „Faptul ca am devenit dealeri GM nu va afecta in nici un fel vinzarile Daewoo, pentru ca vor exista doua echipe de vinzari independente.

Nu intentionam sa vindem masini Opel sau Chevrolet vechilor clienti ai marcii Daewoo", a declarat Sorescu. Reprezentantul Radacini a mai precizat ca automobilele GM vor reprezenta o alternativa pentru cele construite la fabrica de la Craiova.

„Modelele Opel cu motoare diesel vor putea reprezenta, de exemplu, o alternativa pentru autoturismele Daewoo cu motoare pe benzina", a adaugat Sorescu.

Pina la sfirsitul acestui an, vinzarile de autoturisme GM ale dealerului Radacini ar putea ajunge la 400 de unitati, din care circa 300 de unitati vor fi marca Chevrolet.

In ceea ce priveste vinzarile de autoturisme Daewoo, Sorescu a declarat ca, in prezent, cererea depaseste cu mult oferta. „Am vindut peste 1.000 de masini Daewoo in primele noua luni si cred ca vom putea distribui, pina la sfirsitul acestui an, toate masinile care ne vor fi alocate. Nu stim cite autoturisme Daewoo vom mai primi pina la sfirsitul anului", a mai spus Sorescu.

Noul showroom, destinat exclusiv marcilor Chevrolet si Opel, este amplasat pe o suprafata de 5.200 de metri patrati, din care 2.000 de metri patrati reprezinta suprafata construita. Investitia in constructia si amenajarea cladirii a totalizat 2,5 milioane de euro, terenul fiind achizitionat anterior.

Firma va mai deschide in Bucuresti, pina in decembrie, o unitate service Bosch, specializata in remedierea defectiunilor motoarelor diesel. Unitatea va necesita o investitie de aproximativ un milion de euro.

Radacini a fost infiintata in anul 1991 si a devenit dealer Daewoo in 1995. Grupul Radacini cuprinde dealerii Daewoo Radacini, Radacini Leasing si Irmex-Braila.