PSD va prezenta un proiect alternativ al bugetului de stat pe 2006, cuprinzand "prioritatile si viziunea" partidului asupra constructiei bugetare, care prevede, printre altele, reintroducerea impozitarii progresive si elemente legate de reducerea TVA pentru produsele de baza.

Proiectul alternativ, care urmeaza sa fie prezentat in scurt timp la Parlament de deputatul Mihai Tanasescu, fost ministru al Finantelor, ar urma sa se materializeze in amendamente si propuneri legislative pe care PSD le va sustine in dezbaterea parlamentara din urmatoarele saptamani.

In opinia social-democratilor, proiectul de buget prezentat de actualul guvern este unul al "esecului", al "ratarii" tutoror tintelor economice si sociale pe care si le-a propus actualul Executiv, a declarat presedintele PSD Mircea Geoana.

Social-democratii mai vor o dezbatere separata asupra bugetului de asigurari sociale, in vederea gasirii de resurse pentru pensionari si pentru cei care au nevoie de asistenta sociala. Liderul PSD a afirmat ca social-democratii nu sunt in favoarea blocarii bugetului de stat, aprobarea acestuia de catre Parlament pana la inceputul anului viitor fiind o obligatie constitutionala.

"Dar asta nu inseamna ca nu vom sustine cu foarte multa fermitate pozitiile noastre si, acolo unde consideram ca sunt lucruri inacceptabile, vom vota impotriva", a mai spus el.