Federatia Educatiei Nationale (FEN) apreciaza "gestul de onoare" al ministrului Educatiei si Cercetarii de a demisiona, dar ii solicita, public, sa isi retraga demisia, potrivit unui comunicat al Federatiei.

FEN spune ca va acorda intreg sprijinul ministrului in demersurile pe care acesta trebuie sa le intreprinda pentru ca invatamantului sa i se acorde cel putin minimul prevazut de lege, adica 6% din PIB.

Federatia Educatiei Nationale saluta actul "ferm si fara echivoc" al lui Mircea Miclea de a demisiona reconfirma "devotamentul fata de interesele sistemului educational si implicit fata de interesele majore ale Romaniei pe drumul integrarii europene".

In opinia membrilor FEN, principalul vinovat pentru situatia actuala si viitoare a invatamantului este premierul Calin Popescu- Tariceanu, pe care membrii federatiei il acuza ca a facut "promisiuni demagogice si fara acoperire in campania electorala.

Federatia Educatiei Nationale ii solicita presedintelui Traian Basescu sa dispuna, imediat, demiterea premierului.

Membrii FEN sunt decisi sa treaca la ample actiuni de protest ce vor duce la inghetarea anului de invatamant, daca aceasta situatie nu va fi solutionata in mod corespunzator, se arata in comunicat.