Presedintele Traian Basescu sustine ca va monitoriza permanent institutiile statului pentru ca acestea sa puna in practica promisiunile electorale. In emisiunea Editie speciala difuzata la TVR, seful statului a reamintit faptul ca va fi un presedinte activ si ca isi va indeplini obligatiile potrivit Constitutiei.

Traian Basescu a subliniat ca va continua sa faca presiuni asupra Guvernului pentru a-si respecta angajamentele electorale, lucru despre care a afirmat ca este posibil. In ce priveste domeniile in care se impun schimbari majore, presedintele Basescu a vorbit, din nou, de reforma sistemului de sanatate si de coruptie.

El a reinnoit apelul adresat romanilor de a nu mai da spaga si a subliniat ca pentru coruptia la nivel inalt si cea din vami responsabilitatea este a presedintelui si institutiilor statului.

Despre Comunitatea de informatii, Traian Basescu a spus ca va fi o structura de analiza, in subordinea CSAT, formata din analisti detasati de la toate serviciile si va fi coordonata de un consilier pe probleme de securitate nationala provenit din mediul politic.

In ce priveste schimbarea sefilor serviciilor secrete, presedintele Basescu a a subliniat ca aceste schimbari, daca vor avea loc vor fi facute la momentul potrivit.