Consiliul local de la Ceamurlia a stabilit pretul pasarilor pentru despagubirea localnicilor. In emisiunea Romania la Raport, realizata de Andreea Pora la Radio Mix, subprefectul judetului Tulcea, Ioan Boeru, a declarat ca "tensiunile de luni au fost generate de zvonul potrivit caruia, oamenii vor primi de la stat numai 20-30.000 de lei pentru fiecare pasare sacrificata".

Ioan Boeru a afirmat ca primarul si consilierii locali au decis sa dea oamenilor cate 150.000 de lei pentru o gaina sacrificata, 200.000 de lei pentru o rata, 300.000 pentru o gasca si 400.000 pentru o curca. Un alt motiv de tensiune la Ceamurlia a fost legat de implicarea romilor in sacrificarea pasarilor.

"Oamenii sunt foarte cooperanti cu noi, dar nu permit sa intre in curtea lor cetateni din comunitate, care sa le vada gospodaria, sub pretextul ca ar sti pe urma ce au, pentru ca s-ar putea produce furturi. Oamenii de alta etnie, care s-au oferit sa colaboreze, nu sunt acceptati de cetateni".

Subprefectul a mai spus ca, din cei 247.000 de locuitori ai judetului, pana acum 9.782 s-au vaccinat impotriva gripei, urmand ca alti 5.700 sa se vaccineze in urmatoarele zile.