Indignata de "obraznicia" familiei hotului omorat, Romanita cere si ea despagubiri. Creatoarea de moda se considera o victima a lui Bogdan Iancu, descoperit acum ca spargator al casei soacrei lui Mircea Geoana. Si s-a mai rezolvat un dosar cu autori necunoscuti.

Romanita cere si ea daune

Romanita Iovan, creatoarea de moda al carei sot este cercetat in cazul mortii hotului Florin Bogdan Iancu, a spus ieri "pass" primei sale intalniri oficiale cu procurorii.

Potrivit avocatilor, ea a invocat faptul ca nu se simte prea bine, iar stresul creat de un interogatoriu ar putea dauna sarcinii. Audierea s-a amanat pentru azi, ora 11:00. Nici sora lui Bogdan Iancu nu a onorat ieri invitatia procurorilor, fiind ocupata cu pregatirile pentru inmormantare.

In timp ce trebuia sa fie la audieri, Mihaela Balanel alerga ieri innebunita dupa un loc de veci pentru fratele ei. Daca, din punctul de vedere al procurorilor, ieri a fost o zi mai linistita, pentru cele doua familii conflictul a continuat cu un razboi al declaratiilor.

Astfel, indignata de "tupeul" familiei Iancu de a cere bani, ieri Romanita Iovan a anuntat, prin avocat, ca va cere daune familiei hotului mort, fix aceeasi suma pe care o va cere sora lui. Creatoarea de moda se considera o victima a lui Bogdan Iancu, descoperit acum de politie si ca spargator al casei soacrei lui Mircea Geoana.

SEMNAL DE ALARMA. "Cine e adevarata victima a acestei nenorociri?!" Asa a inceput ieri declaratia avocatului sotilor Iovan, Dan Nastrut, imediat dupa amanarea audierii creatoarei de moda.

"Trebuie sa ne gandim foarte bine cine e adevarata victima: familia Iovan sau familia Iancu? Familia defunctului, care l-a abandonat pe strada de la o varsta frageda, ca pe un orfan, determinan- du-l astfel sa comita infractiuni?! Sau Romanita Iovan, care este foarte traumatizata si se vede in situatia de a risca sa piarda sarcina, propriul copil pe care si l-a dorit foarte tare?! Familia Iancu,

careia nu i-a pasat de copilul abandonat si care e adevaratul autor moral al acestei tragedii?! Ba, acum, culmea obrazniciei, solicita si daune... sau familia Iovan care s-a aparat?! Nu vrem bani de la familia hotului, dar vom cere daune exact cat cer si ei. Tragem astfel un semnal de alarma: Ganditi-va bine cine e victima?", a incheiat avocatul.

A.N., REZOLVAT POST-MORTEM

Un dosar care figureaza de trei luni ca fiind un furt cu "autori necunoscuti (A.N.)" este pe cale de a fi rezolvat in aceste zile de politisti. Moartea recidivistului Bogdan Florin Iancu, barbatul impuscat in cap de sotul creatoarei de moda Romanita Iovan, i-a adus pe anchetatori in pozitia de a-l "prinde" pe spargatorul casei soacrei presedintelui PSD, Mircea Geoana.

O vila luxoasa din cartierul Dorobanti. Surse din politie ne-au declarat ca s-a stabilit cu certitudine ca Bogdan Iancu este autorul faptei, doar dupa compararea impresiunilor digitale gasite in casa cu cele ale hotului impuscat, amprentele acestuia aflandu-se in baza de date a politiei.

Situata in apropierea "Liceului "Jean Monnet", vila a fost pradata la 1 iulie, in timp ce inauntru se afla menajera familiei. Conform sursei citate, hotul a patruns in locuinta pe intrarea de serviciu, usa lasata neincuiata. El ar fi avut si doi complici, un barbat si o femeie, ramasi si acum neidentificati. Hotii au furat 16.900 de euro, 7.800 de dolari, trei ceasuri de mana si bijuterii. Paguba soacrei lui Mircea Geoana: 30.000 de euro, estimativ.

NELU, CAUTAT DE PROCURORI

Barbatul care a avansat teoria existentei unei relatii intre creatoarea de moda si recidivistul omorat in casa familiei Iovan este cautat de investigatori. Surse judiciare ne-au declarat ca au fost demarate cercetari pentru identificarea numitului "Nelu", sofer profesionist. Acesta a intervenit telefonic intr-o emisiune televizata si a afirmat ca ar detine probe in acest sens.

Anchetatorii il cauta, pentru ca vor sa elucideze toate aspectele acestui caz de omor.

HOTI FARA FRICA DE MOARTE

La doar trei zile de la intamplarea din Primaverii, un alt infractor a fost prins de politisti, de data asta in locuinta regizorului Stere Gulea. Luni dimineata, la ora 6:00, Michaela Gulea, sotia regizorului, a fost trezita din somn de niste zgomote din casa. Dupa ce l-a vazut pe hot in imobil, femeia a fugit la o vecina si a sunat la politie.

Oamenii legii au sosit imediat la locuinta regizorului si l-au prins chiar in casa pe Cristian Perju, un recidivist de 33 de ani, care furase bijuterii, haine si bani. Hotul avea asupra sa un cutit. Anchetatorii au stabilit ca, la 7 octombrie, Perju intrase, prin escaladarea balconului, intr-un apartament al unei matusi a printului Sturdza, Ecaterina Botez.

Batrana a fost imobilizata, iar hotul a furat aparatura electronica si bijuterii in valoare de 6.000 de lei. (Radu Crivat)

Prietenii mortului nu cred in varianta lui "Nelu"

Familia lui Bogdan Iancu, tanarul impuscat de Adrian Iovan dupa ce fusese prins la furat, se pregatea ieri de inmormantare.

Mihaela Balanel, sora lui Bogdan, cauta un loc de veci pentru fratele ei. Femeia nu mai raspundea de luni la telefonul ei. I-l furase cineva chiar din casa. "Eu nu am facut nici macar plangere. Imi pare rau pentru numerele de pe cartela, dar asta e", spune Mihaela. Pe acea cartela avea chiar unul dintre ultimele mesaje trimise de fratele ei. Mihaela nu stie cand va fi inmormantat fratele ei.

La inceput au vrut sa il ingroape la Cimitirul Izvorul Nou, din Dristor, dar pana la urma spera sa gaseasca un loc de veci in Cimitirul Progresul.

ZVONURI. Alaturi de Ioana Iancu si de sotul ei mai erau ieri doi prieteni de-ai lui Bogdan. In ultimele zile au aparut tot felul de zvonuri privind o posibila relatie amoroasa intre Bogdan si Romanita Iovan. A aparut si un enigmatic domn Nelu, care pretinde ca are dovezi ca respectivii aveau o relatie. "Eu nu cred asa ceva.

Nu vreau sa imi injosesc fiul, dar intre ei era diferenta de clasa sociala. Si, oricum, el o iubea pe Claudia", spune mama lui Bogdan. Tot in ultimele zile s-a zvonit ca Bogdan Iancu o santaja pe Romanita. Prietenii baiatului nu cred aceasta varianta. "Pai, daca ar fi santajat-o pe Romanita, cred ca ar fi avut si el bani, ar fi avut si el o casa. Nu ar fi stat cu chirie", spun prietenii lui Bogdan. (Cristian Petru)

de Violeta Fotache, Miruna Pasa