Intel Corporation a anuntat disponibiliatea primelor sale procesoare dual core, cu tehnologie Hyper Threading, Intel Xeon pentru servere entry-level cu doua procesoare.

Noile procesoare contribuie la imbunatatirea performantei si a timpului de reactie pentru aplicatiile server de tip multi-threaded. Se estimeaza ca noile procesoare dual-core Intel Xeon vor contribui cu pana la 50% la imbunatatirea nivelului de performanta al serverelor actuale dual procesor, pe 64 biti.

La inceputul anului urmator, Intel intentioneaza sa livreze o noua platforma pentru servere, cu nume de cod "Bensley," alcatuita dintr-un procesor dual-core Intel Xeon, cu nume de cod "Dempsey", un cipset cu nume de cod "Blackford," precum si tehnologii integrate, pentru a contribui la cresterea capacitatii de gestionare, a

productivitatii IT, si a performantei serverelor in centrele de date.

Platformele pentru servere premium bazate pe noile procesoare dual-core Intel Xeon sunt disponibile incepand de astazi. Se estimeaza ca viitoarele procesoare Dual-Core Intel Xeon pentru servere multi-procesor 7000, cu nume de cod "Paxville", vor fi disponibile in 60 zile.

In urmatoarele cateva zile se estimeaza ca servere si statii de lucru bazate pe ambele platforme vor fi disponibile la nivel mondial, de la producatorii de sisteme, inclusiv de la ASUSTek, Dell, Egenera, Fujitsu Siemens, Gateway, HP, HCL Infosystems Ltd, IBM, Kraftway, Lang chao, Lenovo, Maxdata, NEC, Samsung, Supermicro, Unisys si Winpro infotech.

Noile procesoare dual-core Intel Xeon ruleaza la 2,80 GHz, cu un bus de sistem la 800 MHz si 2 MB de cache de nivel 2 per core, si vor utiliza cipsetul Intel E7520. Intrucat fiecare core este echipat cu propriul sau cache, cantitatea de trafic pe bus-ul de sistem este redusa si fiecare core are acces mai rapid la date.

Alte caracteristici includ Intel EM64T, tehnologie HT, Execute Disable Bit si Demand Based Switching. Serverele bazate pe aceste procesoare sunt potrivite pentru aplicatii precum server de web, infrastructura si email.