Finansbank (Romania) a semnat, marti 11 octombrie, o facilitate de credit sindicalizat in valoare de 55.000.000 EUR. Desi facilitatea a fost lansata cu suma de 30.000.000 EUR s-a dovedit o sindicalizare de succes datorita suprasubscrierii.

Avem placerea de a va anunta ca tranzactia mai sus mentionata a fost semnata la Bucuresti , Romania marti 11 Octombrie 2005. Facilitatea a fost lansata cu suma de 30.000.000 EUR dovedindu-se o sindicalizare de succes datorita suprasubscrierii. Cu toate acestea, Finansbank (Romania) S.A.

a ales sa accepte numai o parte din suprasubscrierea inregistrata si a aprobat cresterea facilitatii pana la concurenta sumei de 55.000.000 EUR. Angajamentele primite initial au fost reduse in concordanta.

Facilitatea a fost aranjata de Alpha Bank A.E., The Bank of New York, Commerzbank Aktiengesellschaft, GarantiBank International N.V., Raiffeisen Zentralbank Österreich AG, si Wachovia Bank, National Association. O lista detaliata a participantilor se regaseste in cele ce urmeaza:

Banca Statutul

Alpha Bank A.E. - Aranjor Principal Mandatat

The Bank of New York - Aranjor Principal Mandatat

Commerzbank Aktiengesellschaft - Aranjor Principal Mandatat

GarantiBank International N.V. - Aranjor Principal Mandatat

Raiffeisen Zentralbank Österreich AG - Aranjor Principal Mandatat

Wachovia Bank, National Association - Aranjor Principal Mandatat

Piraeus Bank S.A., London Branch - Aranjor

HSH Nordbank AG - Aranjor

Standard Bank Plc - Aranjor

American Express Bank GmbH - Manager Principal

Bayerische Hypo- und Vereinsbank AG - Manager Principal

Habibsons Bank Limited - Manager Principal

Mashreqbank PSC - Manager Principal

National Bank of Egypt (UK) Limited - Manager Principal

VakifBank International AG - Manager Principal

Bank Leumi le-Israel B.M. - Manager

CoBank, ACB - Manager

DenizBank AG - Manager

Dobanda este de Euribor plus 0.90% pe an, iar maturitatea imprumutului este 1 an.

Finansbank (Romania) S.A.("Banca") este o subsidiara majoritar detinuta de Finansbank A.S. Turcia si are o licenta ce-i permite desfasurarea de activitati specifice unei banci comerciale in Romania.

Banca ofera o gama variata de produse si servicii bancare destinate persoanelor fizice si juridice printr-o retea de 33 de sucursale si agentii in intreaga tara si are un numar de aproximativ 900 angajati.

La sfarsitul lunii septembrie 2005, banca avea 306,7 milioane EUR active totale, 200 milioane EUR credite acordate clientelei si 180 milioane EUR depozite totale atrase de la clientela.