Dupa succesul inregistrat cu Orient Express, Sergiu Nicolaescu revine cu o noua provocare: ,, 15 ", un film ce va putea fi vizionat din 21 octombrie in cinematografele CinemaPRO, Hollywood Multiplex, Movieplex (Bucuresti), Republica (Cluj), Studio (Arad), Capitol (Timisoara) si Lotus (Oradea).

Lung-metrajul ii reuneste in distributia sa pe: Maia Morgenstern, Cristi Iacob, Ioana Moldovan, Daniela Nane, Serban Ionescu, Ion Dichiseanu, Valentin Teodosiu, Vladimir Gaitan, Constantin Cotimanis, fiind o coproductie a Cine TV Film Production, Centrul National al Cinematografiei, Studiourile MediaPro, Bv McCann-Erickson, Filmex Romania si Total Professional Record.

Filmul "15" marcheaza un pas important si in cariera vedetei de televiziune Mihaela Radulescu, pentru care personajul Hilde inseamna primul sau rol intr-un lung-metraj.

Beneficiind de un scenariu semnat de D.R. Popescu si Sergiu Nicolaescu, "15" prezinta, pe durata a 95 de minute, povestea unor destine ce se impletesc in mod surprinzator.

16 decembrie 1989.Timisoara.

El, Marinica (Cristi Iacob), este un marinar caruia viata nu i-a oferit prea multe pana a intalnit-o pe Imola (Ioana Moldovan), o fata frumoasa din Timisoara. Urmeaza sa se casatoreasca pentru ca asteapta un copil si isi doresc sa se cunune religios inainte de nasterea acestuia. Dragostea lor e inocenta si simpla, pana cand istoria lui decembrie 1989 hotaraste altceva pentru ei.

21 decembrie 2004. Bucuresti.

Irenne (Maia Morgenstern) vine in Romania sa realizeze un material pentru Le Parisien Libre, publicatia la care lucreaza. Trebuie sa scrie un articol despre Romania la 15 ani de la Revolutie. Alege sa scrie despre destinul unei tari scriind despre un copil nascut cu 15 ani in urma la Timisoara, in acelasi timp cu libertatea.

Imaginea filmului este semnata de Marian Stanciu, muzica de Petru Margineanu, montajul de Nita Chivulescu, scenografia de Radu Corciova, iar sunetul a fost realizat de Mihai Oraseanu.