Rodica Stanoiu, fostul ministru PSD de justitie, este cercetata penal intr-un dosar la Parchetului General. Procurorii s-au autosesizat dupa ce „Evenimentul zilei" a dezvaluit ca Stanoiu a semnat mai multe ordine de numire pentru cativa notari fara a fi indeplinite cerintele legale.

Potrivit Simonei Frolu, purtatorul de cuvant a Parchetului General, „procurorii s-au sesizat din presa si au demarat verificari cu privire la numirile de notari facute de Rodica Stanoiu. De asemenea, au fost solicitate date de la Uniunea Notarilor in ceea ce priveste aceste numiri".

Vizata din nou de un demers penal, Rodica Stanoiu a refuzat sa mai faca vreo declaratie despre acest lucru. „Nu comentez in niciun fel", a spus fostul ministru al justitiei. Presedintele Uniunii Notarilor, Viorel Manescu, a sarit in apararea Rodicai Stanoiu.

„In consiliul Uniunii s-a discutat daca semnarea ordinelor de catre Rodica Stanoiu poate fi acuzata penal, dar s-a ajuns la concluzia ca ceea ce a facut fostul ministru nu poate intra la articolul 248 Cod Penal, abuz in serviciu, pentru ca asta ar fi presupus o tulburare grava a activitatii institutiei noastre si un prejudiciu major, ceea ce nu s-a intamplat", a declarat Manescu pentru EVZ.

Desi o parte de vina apartine si Uniunii Notarilor, care nu s-a opus tuturor numirilor ilegale ale lui Stanoiu, Manescu nu crede ca ar putea fi chemat si el la Parchetul General.

Scandalul numirilor ilegale de notari a izbucnit dupa ce EVZ a dezvaluit ca Manuela Mitrea, sotia lui Miron Mitrea, chestorul Florin Sandu, mai multi parlamentari si apropiati PSD au primit ordine de numire in aceasta bransa semnate de Rodica Stanoiu desi, in unele cazuri, fostul ministru fusese avertizat de ilegalitatea numirii.