Fostul presedinte Ion Iliescu exulta. „Ce se intampla acum in PSD arata ca n-a fost prea inteleapta decizia Congresului (cand Iliescu a pierdut sefia PSD in favoarea lui Mircea Geoana – n.red.).

Daca acum, dupa cinci luni, in loc sa fie liniste, coerenta si actiune solidara, se intampla asemenea lucruri...", a declarat, ieri, Iliescu, intrebat cum comenteaza situatia din formatiunea pesedista. „Sunt niste framantari. Nu si-au dat mana oameni care sa fie animati de valori comune.

Unii nu se simpatizeaza, se detesta reciproc, dar au lucrat impreuna. Lucrurile se confirma (ceea ce prezisese Iliescu dupa Congres – n.red.) si asta nu e bine pentru partid", a adaugat fostul sef al statului.

El a tinut sa precizeze ca, desi urmareste cu atentie situatia din PSD, lucrurile se intampla „pe langa" el si ca nu vrea sa se amestece, mai ales pentru a nu fi interpretat gresit de catre rauvoitori.

Iliescu a mai spus ca va sta departe de conducerea partidului, pana cand va simti ca este util, acum limitandu-se la a fi „consultant, adviser". Intrebat daca are vreun sfat pentru Mircea Geoana, Iliescu a raspuns: „O sa i-l dau cand o sa mi-l ceara".

El nu a vrut sa-si exprime opinia in legatura cu necesitatea convocarii unui congres extraordinar si nici asupra ideii de desfiintare a functiei de presedinte executiv.