Ministerul Finantelor Publice (MFP) a decis, in urma discutiilor cu partenerii sociali, sa renunte la propunerea de impozitare cu 0,5% a imobilizarilor corporale, a anuntat ieri, intr-un comunicat de presa, institutia condusa de Sebastian Vladescu.

Totodata s-a renuntat si la impozitarea rezervelor legale si a veniturilor din salarii obtinute din crearea programelor informatice. In ceea ce priveste impozitul pe profit, Finantele au hotarat sa se mentina limita de 15.000 euro pana la care sunt scutite de la plata impozitului veniturile din activitati economice realizate de organizatii non-profit, sindicate si patronate.

Ministerul a renuntat si la limitarea pentru producatori a deducerii cheltuielilor cu mostre, din cadrul cheltuielilor de reclama si publicitate.

O alta observatie vizeaza eliminarea propunerii de utilizare a limitei maxime prevazute in catalogul privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe atunci cand se stabileste din punct de vedere fiscal perioada de amortizare a mijlocului fix.

In domeniul impozitului pe venit, reprezentantii MFP au anuntat ca se renunta la propunerea de impozitare a veniturilor din salarii obtinute din crearea de programe informatice.