Parchetul general a blocat un cont de doua milioane de dolari detinut de Corneliu Iacobov la Monte Carlo. Procurorii au luat aceasta masura dupa ce magnatul bacauan, scapat intre timp din arest, a facut in aceasta vara o excursie la Monte Carlo si a scos bani din cont.

Pentru ca avea conturile din Romania blocate de parchet, Corneliu Iacobov a apelat la rezerva din strainatate. Proaspat iesit din arest preventiv, Iacobov a pretextat ca merge in vacanta la Viena si la Monte Carlo pentru a se relaxa dupa cele trei luni de detentie.

Magnatul bacauan a profitat de faptul ca, atunci cand instanta Curtii de apel l-a eliberat din inchisoare, i-a ridicat si interdictia de a parasi tara. Presa romana s-a inflamat dupa ce iacobov a plecat din tara, sustinand ca nu se mai intoarce. Numai ca Iacobov s-a intors zambitor, dand cu tifla gurilor rele.

Ce nu a stiut presa atunci, ci doar procurorii parchetului general, este ca Iacobov a mers la Monte Carlo sa scoata bani. Nu i-a scos pe toti crezand, probabil, ca ancheta parchetului nu se va extinde si in strainatate. Procurorii romani au colaborat insa cu cei din micutul stat Monaco si au reusit sa blocheze contul din Monte Carlo.

Este vorba de 2 milioane de dolari pe care Iacobov si-i pusese deoparte, bani pentru zile negre. Corneliu Iacobov nu a putut fi contactat, insa surse din echipa de anchetatori ne-au precizat ca fostul patron al Rafo Onesti este extrem de suparat pentru ca a ramas fara nici o sursa de venit. La inceputul anului, parchetul a pus sechestru pe averea si conturile din Romania ale lui Corneliu Iacobov.

Fostul patron de la rafo figureaza in topul celor mai bogati romani ci o avere estimata la aproape 10 milioane de dolari. El detine societatea Imperial Oil si este actionar la hotelurile Scandinavia din Mamaia si Bulevard din Bucuresti, a carui valoare depaseste cinci milioane de dolari.

La inceputul saptamanii, procurorul general al Romaniei, Ilie Botos, anunta ca parchetul a reusit blocarea conturilor din strainatate si a altor politicieni romani. Numele acestora este insa strict secret pana la finalizarea operatiunii.