Fostul presedinte al Romaniei, senatorul PSD Ion Iliescu, si liderul partidului Forta Democrata, Petre Roman, au venit impreuna la Pitesti pentru atragerea de adepti din rindul stingii in vederea infiintarii Polului Social si promovarea viitoarei structuri politice.

Ion Iliescu a criticat tot ceea ce a facut actuala putere pe linie fiscala, dupa care a avertizat ca scad cheltuielile pentru educatie si sanatate. In opinia senatorului social democrat, aceasta situatie va duce la polarizarea societatii in bogati si saraci.

Apoi, fostul presedinte al Romaniei si-a schimbat discursul in favoarea ideii de stinga:" Stinga nu este activa si nici convingatoare pentru ca ii lipseste mediul de cultura. PSD traverseaza o criza de iudentitate si este perceput ca un partid al puterii.

Trebuie sa amplificam raportul cu poporul de stinga, cu intelectualii de stinga. Trebuie sa ne unim fortele cu societatea civila si cu ONG-urile".

In alta ordine de idei, Iliescu s-a referit si la propria persoana:"Mi s-a pus stacheta de comunist, dar si altii au trait in aceleasi vremuri, iar unii sint demnitari ai Puterii".

Pe de alta parte, liderul Fortei Democrate s-a lansat intr-un atac extrem de dur la adresa guvernantilor: "Problema pensionarilor e grava, copiii nu mai merg la scoala pentru ca parintii nu au bani, iar de curind am vazut cu totii diabeticii sind la coada la farmacie pentru ca fusesera lasati fara medicamente. Guvernantilor nu le pasa de poporul roman".

Roman a trecut apoi la atacarea PSD: "Nu are suficienta credibilitate. Polul Social vrea sa aduca alaturi partidele de stinga, inclusiv PSD, pentru ca nu vrem un stat totalitar, fragil, ci unul care sa se implice. Sintem cumva comunisti? Poate putin mai mult patrioti. Polul nu va fi impotriva cuiva, ci pentru ceva".