Deputatul „mostenitor" Nati Meir a refuzat, ieri, sa vorbeasca sau sa furnizeze vreo dovada in legatura cu fabuloasa suma de doua miliarde de dolari care i-ar fi revenit ca mostenire de la o ruda indepartata din Nigeria.

Dupa ce, cu o zi inainte, nu a fost de gasit pentru ca sarbatoarea Yom Kippur l-ar fi obligat la izolare, Nati Meir ne-a transmis si ieri, cand am incercat sa-l contactam, ca nu doreste sa discute cu presa.

Intamplator sau nu, dupa ce i-am spus secretarei deputatului despre intentia sefului ANAF, Sebastian Bodu, de a sesiza Oficiul pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, aceasta a revenit cu un telefon, transmitandu-ne ca deputatul ne roaga sa-l sunam din nou.

„Eu nu vreau sa supar pe nimeni. Eu lucrez de noua luni cu cei mai buni consilieri, vorbesc si fac numai ce spun consilierii. Nici nu stiu daca o sa mai trec pe la parlament o luna de zile de acum incolo", ne-a explicat Meir.

In momentul in care l-am intrebat daca are si poate face public vreun act prin care sa ateste ca banii au fost mosteniti, el s-a enervat brusc: „Eu tie nu-ti sunt dator cu nimic. Sa vedem ce ancheta face Sebastian Bodu.

E treaba mea ce acte am sau n-am! Am acte peste acte! E problema mea! Eu nu raspund la intrebarile voastre! Eu n-am fost nici in America, nici in Nigeria! S-au ocupat avocatii mei".

In ciuda insistentelor noastre, Meir a refuzat sa mai raspunda la vreo intrebare.