Curtea de Conturi cerceteaza in aceste zile cateva tranzactii cu terenuri din cartierul brasovean Bartolomeu, tranzactii care se leaga de numele actualului primar George Scripcaru. Opozitia PSD din Brasov cere Parchetului si Curtii de Conturi sa se autosesizeze.

Concesiune cu „va urma"

Primele tranzactii asupra carora planeaza suspiciuni dateaza din anul 2000, de pe vremea cand actualul primar era consilier local. Atunci, Scripcaru a concesionat, pentru firma Dip&Gip, al carei director economic era, 13.392 mp de teren in zona cartierului Bartolomeu, la un pret simbolic (0,65 dolari/mp, in vreme ce pretul de vanzare, in zona, era de 50-60 dolari/mp).

Doi ani mai tarziu, terenul era transferat, printr-un act aditional la contractul de concesiune, la firma Depcom a Angelicai-Genica Scripcaru, sotia actualului primar. Actul aditional a fost semnat, din partea primariei, de insusi viceprimarul de atunci, George Scripcaru.

La scurt timp, tot cu avizul primariei, terenul cu pricina a ajuns la Atlanta House, pentru Depcom semnand, de aceasta data, sora lui Scripcaru, Niculina Moldovan.

Un nou act aditional, datat in 2004, ducea concesiunea terenului la firma Avasca Real Estate, a lui Sommer Arthur Mayer, din Zürich, care a transferat-o, la randul lui, tot in 2004, firmei Tivina SRL a omului de afaceri israelian Zinger Maor, asociat al elvetianului. La scurt timp, Zinger a construit aici un mall.

Scripcaru: „Nu comentez"

Cei din filiala PSD nu s-au zgarcit insa la dat declaratii. Consilierul local Sergiu Chiriacescu crede ca „executivul primariei se concentreaza pe concesionarea de terenuri, incercand sa le ofere prin licitatii dubioase sau chiar fara licitatie catre anumite firme.

Se doreste construirea a cat mai multe marketuri. Au fost cazuri clare cand un teren din Bartolomeu s-a transferat prin concesiune, iar ulterior s-a cedat concesiunea la alte firme, pretul concesiunii devenind pret de licitatie, ceea ce mi se pare ilegal.

Este datoria Parchetului si a Curtii de Conturi sa se autosesizeze in acest caz".

In acelasi timp, fostul procuror Constantin Baboi ne-a declarat ca, „in mod cert, este vorba despre un conflict de interese ale primarului si ale municipiului".

Contactat in mai multe randuri, primarul Grigore Scripcaru a refuzat sa faca vreun comentariu in legatura cu acest subiect.